Sushi Warszawa klasy 1 i klasy 2 – wybierz najlepsze!

Na wielu naszych stronach sashimi rozróżniamy sashimi grzbietu i sashimi brzucha lub klasy 1 i 2. „Tylne paski” są wycięte z tego, co ludzie powszechnie znają jako „schab” ryby. Te cięcia oferują najbardziej prostokątne i symetryczne kształty. Te paski świetnie nadają się do cięcia cienkich plasterków na Sushi Warszawa takie jak nigiri. Niedawno wprowadziliśmy szereg wycinanych przez nas bloków saku, które są dużymi paskami polędwicowymi, zwykle 210g – 500g.  Widzimy, że nacięcia brzucha są częściej używane do sashimi zamiast sushi. W przypadku większości ryb sashimi kawałki brzucha mają wyższą zawartość oleju i tłuszczu w mięsie. Ta wyższa zawartość tłuszczu nadaje rybom bardziej kremowy smak. Nasz najpopularniejszy krój brzucha pochodzi z sashimi z łososia. Ten system oceniania jest całkowicie ustalony przez nas tutaj w restauracji Sushi Warszawa. Klasa 1 to nasza najlepsza oferta. Będą one miały najlepszy kształt z najlepszej części fileta i nie będą miały żadnych wad ani niedoskonałości. Klasa 2 będzie miała nieco niezręczny kształt lub będzie miała skazę lub inną drobną niedoskonałość. Nadal go sprzedajemy w restauracji Sushi w Warszawie, ponieważ nadal jest to dobra ryba, która może być używana do sushi i sashimi, ale nie w tej samej lidze, co klasa 1.

Jeśli jesz ryby jako sashimi, zalecamy 150 g na osobę na obfite danie główne. Nasze pakiety wyboru sashimi to dobry sposób na zdobycie odrobiny każdej z naszych najpopularniejszych ryb sashimi. Ile ryb należy użyć do produkcji Nigiri? Zwykle mówimy 15 g ryb na Sushi Warszawa takie jak nigiri. To może się nieznacznie różnić w zależności od kształtu paska.